Trinxat

TRINXAT

Traditional warming, winter dish from Catalonia.

Ingredients for 4 people:

1 broccoli      4 potatoes        4 slices of pancetta or smoked bacon, cut into strips        12 mushrooms      olive oil , salt and white pepper         1 clove of garlic, finely chopped

Boil the broccoli and the potatoes , meanwhile heat the oil in a large frying pan , once heated added the pancetta, when it starts to turn golden , add the garlic and mushrooms and sauté.

Once the broccoli and potatoes are done , drain and add to the frying pan .Turn down the heat to low and with a fork mash the broccoli and potato until you get a rough purée , mix thoroughly and leave on a low heat until a light crust has formed on the bottom , turn the mixture over as with a pancake or tortilla and leave to form a light crust as before.

Optional extra: add grated cheese and put under the grill for about five minutes until golden.

Esta entrada fue publicada en Recetas y Trucos y etiquetada , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s